Stockholm 2013-08-30

Pressmeddelande

Nu går det officiella startskottet för Grammis 14

Fredagen den 30 augusti går det officiella startskottet för Grammis 14 i samband med IFPI Sveriges presentation av den svenska musikhösten som följs av nyheter om och information inför Grammis 14.

I september bjuds IFPI Sveriges medlemmar in att nominera bidrag och i slutet av november inleds juryarbetet. De nominerade bidragen offentliggörs vid en pressträff i mitten av december.

Grammis 14 sker onsdagen den 19 februari på Cirkus i Stockholm med efterföljande galamiddag och fest på Operakällaren i Stockholm. Galan produceras av Helena Dillén och Sofie K Skoog och sänds på SVT. Pressansvariga är Taste PR.

– Grammis är i ständig rörelse och i år hoppas vi kunna fortsätta att utveckla varumärkesarbetet och presentationen av de olika musikkategorierna. Vi är mycket nöjda med de senaste årens samarbete med våra partners och ser fram emot en spännande jobbhöst, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis och kommunikationsansvarig på IFPI Sverige som arrangerar Grammis.

För uppdateringar och nyheter, besök Grammis.se och Grammis på Facebook.

Twitter: @GrammisSverige #Grammis14

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Grammis vill uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom musikens olika områden. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk fonogramproduktion. Grammis syfte är att stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Marianne Djudic

Tfn: 08-551 114 40

Mobil: 0707-952 956

E-post: Marianne.Djudic@TastePR.se

Richard Lindh

Tfn: 08-551 114 40

Mobil: 0735-06 05 20

E-post: Richard.Lindh@TastePR.se