Sverigetopplistans årslistor 2023

Årslistorna presenteras av musikbolagens branschorganisation Ifpi Sverige och är de officiella topplistorna för musik i Sverige. Listorna baseras på konsumtion av streaming, fysisk försäljning samt nedladdad musik. Mer information om listorna hittar du på Sverigetopplistan.se och på Instagram @Officiella_Sverigetopplistan.

singellistan har Bolaget de två mest lyssnade låtarna i landet; ”Ikväll igen” & ”Kan inte gå”, följt av Melodifestivalvinnaren Loreen med låten ”Tattoo”. Nio av tio låtar på topp-10-listan utmärker sig då de är framförda av svenska artister.

Humlan Djojj var svenskarnas mest lyssnade album. Följt av Yasins album ”Pistoler, Poesi och sex” och Veronica Maggios album ”Satan i gatan” – ett album som släpptes år 2011. Yasin, Veronica Maggio och Hov1 utmärker sig alla genom att ha två album vardera bland svenskarnas favoritalbum. Värt att notera är att samtliga album på listan är svenska.

Svenska folket älskar svensk musik!

På listan över vinylförsäljning ligger Ghost på första platsen med albumet ”Phantomime”, följt av The Rolling StonesHackney Diamonds” och Lars WinnerbäckNeutronstjärnan”.

Se alla årslistor på Sverigetopplistan.se.

Ladda ner Sverigetopplistans årslistor 2023 (Excel-fil)