Debatt: Krävs en räddningsaktion för branschen – annars tystnar Sverige

Vi företrädare för den svenska musikbranschen ser med fasa på konsekvenserna av coronautbrottet i Sverige. Självklart måste alla ta sitt ansvar för att minska smittspridningen. Dessa uppoffringar kommer dock med stora ekonomiska kostnader för en kultursektor som redan före krisen ofta kämpat i motvind.

”Möjligheterna som bortblåst”

Krisen kan för musiklivets del sammanfattas med tre ord: allt är inställt. Detta drabbar hela musikens värdekedja – från låtskrivare och kompositörer till artister, musiker, musikbolag, producenter, bokare, musikförlag, konsertarrangörer med flera.

I förlängningen drabbar det dels alla miljontals musikkonsumenter som är vana vid ett musikliv med stor mångfald, dels hela den svenska musikexporten.

Läs hela debattartikeln www.altinget.se