Sverigetopplistan presenterar årets första svenska singeletta: Sarettis “SOM DOM” och delar ut ny statyett

I år relanseras Sverigetopplistan i regi av musikbranschorganisationen Ifpi Sverige. Listan som presenteras varje fredag, är den enda officiella sammanställningen över landets mest spelade låtar och album med data från såväl olika streamingtjänster som fysiska skivor och nedladdad musik. Som en hyllning till de artister som lyckas nå till toppen i dagens snabbrörliga musiklandskap har Ifpi Sverige tillsammans med den prisbelönta smyckesdesignern Maria Nilsdotter tagit fram en specialdesignad statyett med tillhörande halsband i form av en liten högtalare i brons.

Idag delas den allra första statyetten ut till en svensk artist – den Göteborgsbaserade rapparen Sarettii som debuterade 2021. “SOM DOM” (Ringtone) släpptes i september förra året och har sedan dess klättrat stadigt uppåt för att nu landa som årets första svenska listetta.

Kritikerhyllade R&B-stjärnan The Weeknd’s nya album “Dawn FM” (XO /Republic/Universal Music) släpptes 7 januari och har gjort omedelbar succé såväl i Sverige som internationellt.

Sverigetopplistan uppdateras varje fredagseftermiddag. Besök sverigetopplistan.se och följ @officiella_sverigetopplistan på Instagram för att ta del av listan och mer information.

Klicka här för pressbilder! 

 

För mer information, kontakta:

Sofia Green, Patriksson

sofia.green@patrikssongroup.com

0733 302 598